Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En variant som görs med soltorkade tomater passar särskilt bra i grilltider. Bra sätt att ta tillvara olika slattar av nötter och frön som finns kvar i skåpet.
Rosta frön eller nötter i torr stekpanna. Låt svalna. Skala och pressa vitlöksklyftan och mosa den med saltet för att mildra smaken något. Låt paprikan rinna av eller om du har grillat den själv, ta bort så mycket som möjligt av skalet och kärnhuset. Skär paprikan i bitar.
Lägg frön eller nötter, vitlöksblandningen, paprika, tomater med olja och kryddor från burken, ost, basilika, olja och chiliflakes i en mixerbägare.
Mixa med mixerstav tills det bildats en grynig massa. Konsistensen ska vara rätt så fast och man ska kunna urskilja små bitar av ost och nötter.
Häll peston i en burk och häll på olja om peston ska användas några dagar senare. Den håller ca en vecka i kylen.