Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zurra sommarbål

Bålen kan förberedas på morgonen och få stå svalt och "gotta sig" tills det, inför serveringen, är dags att tillsätta skummande cider och soda.

Zurra sommarbål
Zurra sommarbål
Zurra sommarbål

Ingredienser

  • 1,5 dlvatten- + 1/2 dl strösocker
  • 2kanelstänger
  • 1 dlmynta- blad
  • 75 clvitt vin- torrt
  • 2citroner
  • 2apelsiner
  • 1äpple

Inför servering

  • 75 clcider
  • 33 clsodavatten
  • 5isbitar

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten, kanel och hälften av myntan i en kastrull och koka sakta ca 5 min.

  2. Kyl sockerlagen, häll den i en tillbringare eller bålskål och tillsätt vinet och tunt skivad citron, apelsin och äpple.

  3. Tillsätt resten av myntan, samt cider, soda och is och servera.

Vad tyckte du om receptet?