Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zuppa Toscana med salsiccia, svartkål och potatis

Denna soppa härstammar från en italiensk restaurang i USA och är inte en traditionell rätt i Toscana, även om man kan tro det av namnet. Det är en mustig och smakrik soppa där salsicciakorven ger djup. Hittar du inte salsiccia med fänkålssmak kan du tillsätta lite mortlad fänkål i soppan.

Zuppa Toscana med salsiccia, svartkål och potatisZuppa Toscana med salsiccia, svartkål och potatisZuppa Toscana med salsiccia, svartkål och potatis
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1 storvitlöksklyfta
  • 600 gpotatis- fast
  • 300 gsalsicciakorv- rå, gärna med fänkålssmak
  • 1 dlvitt vin- eller pressad citron
  • 3hönsbuljongtärningar
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 200 gsvartkål- eller grönkål

Till servering

  • 50 gparmesanost- riven

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär potatisen i tärningar.

  2. Ta bort skinnet på korven. Smula ner färsen i en kastrull och bryn till fin färg i 1 msk olja. Ta upp och lägg åt sidan.

  3. Fräs lök och vitlök i samma kastrull. Tillsätt vinet och låt det fräsa in i 1 minut.

  4. Tillsätt 1,3 liter vatten, buljongtärningar, grädde och potatis. Koka soppan i 15–20 minuter under lock. Krydda med salt och peppar.

  5. Repa och grovhacka kålen. Tillsätt kålen i soppan och låt den sjunka ihop.

  6. Häll upp soppan i skålar och garnera med parmesan.

Vad tyckte du om receptet?