Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinisoppa
 – recept

En varm soppa i kopp är både gott och trevligt

Zucchinisoppa
 – recept
Zucchinisoppa
 – recept
Zucchinisoppa
 – recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgzucchini
  • 3vitlöksklyftor
  • 0,5 dlolivolja
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 dlbasilika- riven
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • 2 dlpecorino- eller parmesanost, riven

Gör så här

  1. Skär zucchinin i fyra delar på längden och sedan i 2 centimeter stora bitar. Skala och hacka vitlöken.

  2. Fräs zucchini och vitlök sakta i olivoljan, cirka 25 minuter. Rör då och då. Zucchinin ska bli ljust brun och mycket mjuk. Krydda med salt och peppar.

  3. Tillsätt buljongen och sjud ytterligare några minuter. Ta från värmen.

  4. Mixa 3/4 av zucchinin till en puré. Den sista 1/4 ska ner i soppan, när den är färdigmixad.

  5. Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt grädde och cirka 3 dl varmt vatten. Koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar. Hit går bra att förbereda.

  6. Värm soppan vid servering. Vänd ner resten av zucchinitärningarna, basilika, persilja och ost. Nu ska soppan inte koka mer.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök