Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchiniröra med asiatisk touch på crostini

Recept på crostini med zucchiniröra med asiatisk touch. Den inlagda ingefäran som brukar serveras till sushi blandas här ner i röran och ger en frisk och god smak.

Zucchiniröra med asiatisk touch på crostiniZucchiniröra med asiatisk touch på crostiniZucchiniröra med asiatisk touch på crostini
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 250 gzucchini
  • 2 mskrapsolja
  • 1 mskjapansk soja
  • 1 krmchiliflakes
  • 3 mskmajonnäs
  • 1 tsksesamolja
  • 1 mskgari- Inlagd ingefära finhackad
  • 1 mskpersilja- Hackad

Tillbehör

  • 16crostini
  • persilja
  • svarta sesamfrön- rostade

Gör så här

  1. Ansa och skär zucchinin i små bitar. Stek den i olja 3–5 min. Tillsätt soja och chiliflakes. Ta upp zucchinin och låt kallna.

  2. Blanda zucchini med majonnäs, sesamolja, ingefära och persilja. Lägg röran på crostini och garnera med persilja och sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: