Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchiniplättar

Recept på zucchiniplättar. Bikarbonat i plättarna gör att de blir pösiga och fina. Syran i yoghurten tar bort den bismak som bikarbonat kan ge.

Zucchiniplättar
Zucchiniplättar
Zucchiniplättar
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1zucchini- stor (ca 400 g)
  • 150 gfetaost
  • 0,5 krukamynta
  • 2ägg
  • 1 dlgrekisk yoghurt
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbikarbonat
  • 1 tsksalt
  • 0,5 dlolivolja

Garnering

  • mynta
  • citronklyftor

Gör så här

  1. 1. Grovriv zucchinin på rivjärn ner i en bunke, vätskan ska vara kvar. Finriv fetan ner i bunken. Repa och hacka hälften av myntan och blanda i.

  2. Rör ner ägg och yoghurt i zucchini-blandningen. Blanda mjölet med bikarbonat och salt och rör ner i smeten.

  3. Klicka ut smeten i en stekpanna med olja. Stek plättarna ca 3 min på varje sida.

  4. Lägg plättarna på ett fat och garnera med mynta och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?