Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Zucchinipiccata med färsk honungstomatsås och saffranscouscous är en festlig vegorätt. Honungstomater är väldigt söta och goda och passar perfekt i den snabblagade tomatsåsen.
Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på vatten och vin och krydda med socker, salt och peppar. Låt koka utan lock ca 5 min. Halvera tomaterna och strimla basilikan. Blanda ner tomater och basilika i såsen. Ta kastrullen åt sidan.
Couscous: Koka upp vattnet med saffran och salt. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt couscous. Låt stå under lock ca 5 min. Blanda ner smöret i couscousen.
Skär zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Blanda ihop ost, ägg och vatten. Krydda med salt och peppar. Vänd skivorna först i mjöl och sedan i ägg- och ostblandningen.
Stek zucchiniskivorna i olja ca 3 min på varje sida. Lägg upp på tallrikar tillsammans med couscous och tomatsås. Toppa med basilika och servera.