Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinipiccata med sås på färska honungstomater och saffranscouscous

Zucchinipiccata med färsk honungstomatsås och saffranscouscous är en festlig vegorätt. Honungstomater är väldigt söta och goda och passar perfekt i den snabblagade tomatsåsen.

Zucchinipiccata med sås på färska honungstomater och saffranscouscousZucchinipiccata med sås på färska honungstomater och saffranscouscousZucchinipiccata med sås på färska honungstomater och saffranscouscous
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1zucchini- (ca 300 g)
  • 50 gparmesan- riven
  • 1ägg
  • 0,5 dlvatten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 mskolivolja

Sås

  • 1bananschalottenlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskolivolja
  • 2 msktomatpuré
  • 2 dlvatten
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 0,5 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krmcayennepeppar
  • 10honungstomater
  • 4 kvistarbasilika

Couscous

  • 1,5 dlcouscous
  • 3 dlvatten
  • 2 krmsaffran
  • 2 krmsalt
  • 1 msksmör

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på vatten och vin och krydda med socker, salt och peppar. Låt koka utan lock ca 5 min. Halvera tomaterna och strimla basilikan. Blanda ner tomater och basilika i såsen. Ta kastrullen åt sidan.

  2. Couscous: Koka upp vattnet med saffran och salt. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt couscous. Låt stå under lock ca 5 min. Blanda ner smöret i couscousen.

  3. Skär zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Blanda ihop ost, ägg och vatten. Krydda med salt och peppar. Vänd skivorna först i mjöl och sedan i ägg- och ostblandningen.

  4. Stek zucchiniskivorna i olja ca 3 min på varje sida. Lägg upp på tallrikar tillsammans med couscous och tomatsås. Toppa med basilika och servera.

Vad tyckte du om receptet?