Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på zucchinipasta med ost, pinjenötter och kronärtskockor. Provoloneost är en italiensk hårdost gjord på komjölk. Den finns som dolce eller picante, mild eller smakrik. Välj helst den som är lagrad så sätter den mer smak på pastan. Hittar du inte provoloneost går det bra att använda bara parmesanost.
Skiva zucchinin tunt. Strö 0,75 tsk salt över skivorna och låt dem vätskas ur i ca 10 min.
Riv provolone- och parmesanost fint på rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Rosta pinjenötterna i en het stekpanna tills de fått fin färg.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Torka av vätskan som bildats från zucchinin med hushållspapper. Blanda skivorna med 1 msk olja och stek tills de fått fin färg i ca 5 min. Låt vitlök och kronärtskockor steka med den sista minuten.
Häll av pastan men spara 1–2 dl av kokvattnet. Häll pastan i pannan med zucchinin och strö över osten, spara lite till garnering. Vänd ihop allt och späd med kokvattnet tills pastan har en bra konsistens. Strö över pinjenötter och resterande ost.