Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinipasta med provoloneost, pinjenötter och kronärtskocka

Recept på zucchinipasta med ost, pinjenötter och kronärtskockor. Provoloneost är en italiensk hårdost gjord på komjölk. Den finns som ­dolce eller picante, mild eller smakrik. Välj helst den som är lagrad så sätter den mer smak på pastan. ­Hittar du inte provoloneost går det bra att använda bara parmesanost.

Zucchinipasta med provoloneost, pinjenötter och kronärtskockaZucchinipasta med provoloneost, pinjenötter och kronärtskockaZucchinipasta med provoloneost, pinjenötter och kronärtskocka
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 350 gpasta- t ex linguine
  • 2zucchini
  • 50 gprovolone- lagrad
  • 25 gparmesanost
  • 2vitlöksklyftor
  • 40 gpinjenötter- eller solroskärnor
  • 200 ggrillade kronärtskockor i olja- avrunna
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva zucchinin tunt. Strö 0,75 tsk salt över skivorna och låt dem vätskas ur i ca 10 min.

  2. Riv provolone- och parmesanost fint på rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Rosta pinjenötterna i en het stekpanna tills de fått fin färg.

  3. Koka pastan enligt anvisning på ­förpackningen. Torka av vätskan som bildats från zucchinin med hushålls­papper. Blanda skivorna med 1 msk olja och stek tills de fått fin färg i ca 5 min. Låt vitlök och kronärtskockor steka med den sista minuten.

  4. Häll av pastan men spara 1–2 dl av kokvattnet. Häll pastan i pannan med zucchinin och strö över osten, spara lite till garnering. Vänd ihop allt och späd med kokvattnet tills pastan har en bra konsistens. Strö över pinje­nötter och resterande ost.

Vad tyckte du om receptet?