Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinipasta med pesto och mozzarella

Italiensk klassiker där svarvad zucchini ersätter den traditionella spaghettin. Härligt grönt och galet gott.

Zucchinipasta med pesto och mozzarella
Zucchinipasta med pesto och mozzarella
Zucchinipasta med pesto och mozzarella
Wolfgang Kleinschmidt

Pesto

  • 1 krukabasilika
  • 50 gpinjenötter- eller mandel, skållad och skalad
  • 12vitlöksklyftor
  • 1 dlolivolja
  • 30 gparmesan- färsk, finriven

Zucchinipasta

  • 1 storzucchini
  • 12 msksmör
  • salt
  • svartpeppar- malen

Tillbehör

  • 1 pktmozzarella
  • basilika
  • bladpersilja
  • 1 mskpinjenötter- rostade

Gör så här

  1. Pesto: Mixa basilikan, tillsätt pinjenötterna eller mandeln och mixa tills de är grovhackade.

  2. Hacka vitlöken och mixa ner den i basilikablandningen. Tillsätt olivoljan och rör runt.

  3. Riv parmesanosten fint och vänd ner i peston.

  4. Zucchinipasta: Svarva zucchinin i en grönsakssvarv till långa band.

  5. Koka upp lättsaltat vatten med smör. Lägg i zucchinin. Koka upp.

  6. Häll av vattnet. Blanda zucchinin med peston.

  7. Servering: Skär upp mozzarellan i kuber och lägg ovanpå zucchinin. Strö över pinjenötter. Garnera med basilika och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök