Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinipasta med ost- och skinksås

Riktigt god vardagsrätt för dig som äter enligt LCHF som är lätt att göra. Servera den nykokta zucchinipastan direkt och häll över ost- och skinksåsen. Garnera med salvia och hyvlad parmesan.

Zucchinipasta med ost- och skinksås
Zucchinipasta med ost- och skinksås
Zucchinipasta med ost- och skinksås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ost- och skinksås

  • 8prosciutto- (lufttorkad skinka)
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 dlmozzarella- riven
  • 1 msksalvia- hackad eller basilika
  • salt
  • svartpeppar- malen

Zucchini pappardelle

  • 1zucchini- gul
  • 1grön zucchini
  • 1 msksmör
  • salt

Tillbehör

  • salvia- eller basilika
  • 20 gparmesan- hyvlad
  • 2 dlgröna oliver- stora
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Ost- och skinksås: Strimla skinkan.

  2. Värm crème fraichen i en kastrull på medelvärme, häll på grädden.

  3. Lägg i osten, skinkan och rör i salvia eller basilika.

  4. Smaka av med salt och peppar.

  5. Zucchini pappardelle: Dela zucchinin i fyra bitar vardera på längden, skär bort den mjuka delen i mitten där fröna sitter. Hyvla zucchinin med en osthyvel på längden i långa band.

  6. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg ner zucchinin i det kokande vattnet, låt koka upp och häll av vattnet.

  7. Servering: Servera den nykokta zucchinin med ostsåsen. Garnera med salvia eller basilika. Lägg på parmesanost, oliver och strö över peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök