Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Zucchinipasta med fetaost, kalamataoliver och semitorkade tomater är nudlar av zucchini. Har du ingen grönsakssvarv kan zucchinin hyvlas tunt, till exempel på mandolin, och sedan skäras i tunna strimlor. Zucchinipasta kallas även zoodels.
Sätt ugnen på 150°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 1 timme, tills tomatsaften börjat torka in och tomaterna blivit lite skrumpna.
Svarva zucchinin med en grönsakssvarv. Skala och skiva rödlöken tunt.
Dressing: Blanda alla ingredienser.
Yoghurtsås: Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Smaka av med honung och krydda med salt och peppar.
Lägg upp zoodles, fetaost, oliver, tomater och lök på ett stort fat. Ringla över lite av dressingen och toppa med ätbara blommor och valfria örter. Servera salladen med yoghurtsåsen och lite mer dressing vid sidan om.