Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Zucchinipasta med broccoli, spenat, oliver och rostad grönkål. Med en grönsakssvarv är det lätt att göra en glutenfri och nyttig pasta. Här är det zucchini som får sällskap av rostad grönkål och knaprigt nötströssel.
Rostad grönkål: Sätt ugnen på 175 grader.
Skär bort den tjocka delen på grönkålen. Finfördela grönkålen på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över oljan och rosta grönkålen i 5–7 minuter mitt i ugnen. Vänd kålen efter halva tiden.
Ta ut plåten och strö över flingsalt.
Zucchinipasta: Sätt ugnen på 175 grader.
Dela broccolin i små bitar, skala och skär löken i klyftor.
Lägg bitarna av broccolin och löken på en plåt med bakplåts papper. Sätt in plåten i mitten av ugnen och rosta i 15–20 minuter. Vänd på bitarna efter halva tiden.
Svarva zucchinin i en grönsakssvarv.
Hacka jalapenon och vitlöken. Ansa spenaten. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i zucchinin i cirka 2 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag.
Häll olivolja i en kastrull. Lägg i jalapeno, vitlöksklyftor och spenat och rör om. Lägg i den lätt kokta zucchinin och blanda, salta och peppra. Blanda sedan med broccolin och lägg upp på ett stort fat.
Nötströssel: Blanda valfria nötter och lägg i en skål.
Servering: Strö oliver över zucchinipastan och servera med nötströssel och rostad grönkål.
Recept från Mitt kök