Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Zucchinipaj med parmesan passar bra till italienska charkuterier eller bara med en sallad.
Skär smöret i mindre bitar. Mixa ihop smör, mjöl, ost och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.
Fyllning: Ansa och skär zucchinin i skivor. Låt paprikan rinna av men spara oljan. Stek zucchiniskivorna i oljan från paprikan i omgångar tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, salt och peppar. Lägg paprikan i pajskalet och lägg på zucchiniskivorna. Häll över äggstanningen.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna. Hit går att förbereda.
Värm pajen mitt i ugnen i 150° ca 15 min innan den ska ätas. Servera med sallad och parmaskinka.