Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinipaj med parmesan

Zucchinipaj med parmesan passar bra till italienska charkuterier eller bara med en sallad.

Zucchinipaj med parmesanZucchinipaj med parmesanZucchinipaj med parmesan
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 dlparmesan- riven
  • 1 krmsalt
  • 23 mskvatten

Fyllning

  • 1zucchini- (400 g)
  • 1 burkpaprika- grillad, strimlad (290 g)
  • 3ägg
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 dlparmesan- riven
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • sallad
  • parmaskinka

Gör så här

  1. Skär smöret i mindre bitar. Mixa ihop smör, mjöl, ost och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.

  2. Fyllning: Ansa och skär zucchinin i skivor. Låt paprikan rinna av men spara oljan. Stek zucchiniskivorna i oljan från paprikan i omgångar tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge.

  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, salt och peppar. Lägg paprikan i pajskalet och lägg på zucchiniskivorna. Häll över äggstanningen.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna. Hit går att förbereda.

  5. Värm pajen mitt i ugnen i 150° ca 15 min innan den ska ätas. Servera med sallad och parmaskinka.

Vad tyckte du om receptet?