Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Zucchinilasagne med pinjenötter är en glutenfri lasagne med tunna skivor zucchini istället för pasta. Bäst blir lasagnen med zucchini som är 4–5 cm i diameter. Pecorino, som görs av fårmjölk, bidrar med god fyllighet.
Sätt ugnen på 200°. Hyvla zucchinin. Blanda ricottan med 1 dl pecorino, ägg, mjölk och spenat. Krydda med salt, peppar och muskot.
Varva fyllningen med zucchiniskivorna och lägg de översta zucchiniskivorna omlott i ett flätmönster. Ringla över olja och strö på 2 msk pecorino.
Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 30 min. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Låt lasagnen stå ca 15 min innan den serveras. Strö över pinjenötter.