Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinilasagne med pinjenötter  

Zucchinilasagne med pinjenötter är en glutenfri lasagne med tunna skivor zucchini istället för pasta. Bäst blir lasagnen med zucchini som är 4–5 cm i diameter. Pecorino, som görs av fårmjölk, bidrar med god fyllighet.

Supersmarta knepet som förenklar vardagen

Ingredienser

  • 3zucchini- (700 g)
  • 250 gricottaost
  • 1 dlpecorino- riven, + 2 msk
  • 1 dlmjölk
  • 3ägg
  • 50 gspenat
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krmmuskot- riven
  • 1 mskolivolja
  • 50 gpinjenötter
Foto: Helén Pe

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hyvla zucchinin. Blanda ricottan med 1 dl pecorino, ägg, mjölk och spenat. Krydda med salt, peppar och muskot.

  2. Varva fyllningen med zucchiniskivorna och lägg de översta zucchiniskivorna omlott i ett flätmönster. Ringla över olja och strö på 2 msk pecorino.

  3. Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 30 min. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Låt lasagnen stå ca 15 min innan den serveras. Strö över pinjenötter.

Vad tyckte du om receptet?