Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinilasagne med kycklingfärs och basilika

Lasagne är riktig comfort food. Med hyvlad zucchini i stället för pasta, mager ost och kycklingfärs blir den både god och hälsosam.

Zucchinilasagne med kycklingfärs och basilikaZucchinilasagne med kycklingfärs och basilikaZucchinilasagne med kycklingfärs och basilika
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1zucchini
  • 0,5 tsksalt
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1paprika
  • 2 mskolivolja- till stekning
  • 500 gkycklingfärs
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 0,5 tskpaprikapulver
  • 2 mskbasilika- hackad
  • 5 dlråris- kokt
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 150 gost- riven mager, 17 % fetthalt

Till garnering

  • shisokrasse
  • basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Hyvla eller skär zucchinin i längder med en mandolin eller med en vass kniv.

  3. Strö över saltet och låt zucchinin dra i cirka 10–15 minuter.

  4. Torka av zucchinin med hushållspapper.

  5. Skala och hacka löken och vitlöken.

  6. Kärna ur och skiva paprikan.

  7. Stek löken, vitlöken och paprikan i olivolja i en stekpanna. Lägg i kycklingfärsen och finfördela den.

  8. Fräs allt på medelvärme. Salta och peppra.

  9. Strö över paprikapulver och basilika och vänd runt.

  10. Dra av från värmen. Varva zucchiniskivor, kycklingfärs, råris, lätt-crème fraiche och riven ost i en ugnsfast form, cirka 22 × 18 centimeter.

  11. Strö riven ost på översta lagret.

  12. Grädda mitt i ugnen i cirka 25–30 minuter.

  13. Ta ut formen och garnera med shisokrasse och basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök