Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lasagne är riktig comfort food. Med hyvlad zucchini i stället för pasta, mager ost och kycklingfärs blir den både god och hälsosam.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hyvla eller skär zucchinin i längder med en mandolin eller med en vass kniv.
Strö över saltet och låt zucchinin dra i cirka 10–15 minuter.
Torka av zucchinin med hushållspapper.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Kärna ur och skiva paprikan.
Stek löken, vitlöken och paprikan i olivolja i en stekpanna. Lägg i kycklingfärsen och finfördela den.
Fräs allt på medelvärme. Salta och peppra.
Strö över paprikapulver och basilika och vänd runt.
Dra av från värmen. Varva zucchiniskivor, kycklingfärs, råris, lätt-crème fraiche och riven ost i en ugnsfast form, cirka 22 × 18 centimeter.
Strö riven ost på översta lagret.
Grädda mitt i ugnen i cirka 25–30 minuter.
Ta ut formen och garnera med shisokrasse och basilika.
Recept från Mitt kök