Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinikaka med syrlig frosting

Saftig zucchinikaka med karde­mumma, rostade pumpakärnor och syrlig frosting. Receptet är skapat av Årets konditor 2022, Annie Hesselstad.

Zucchinikaka med syrlig frosting
Zucchinikaka med syrlig frosting
Zucchinikaka med syrlig frosting
Zucchinikaka med syrlig frosting Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 170 gströsocker
  • 2ägg
  • 200 gzucchini
  • 140 gvetemjöl
  • 70 gpumpakärnor- rostade
  • 5 gbakpulver
  • 5 gkardemumma- grovmald
  • 5 gkanel- mald
  • 135 grapsolja

Frosting

  • 85 gsmör- rumsvarmt
  • 190 gflorsocker
  • 10 gcitron- pressad
  • 200 gnaturell färskost

Garnering

  • pumpakärnor
  • citronskal- rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en springform, 24 cm i dia­meter.

  2. Vispa socker och ägg lätt och luftigt, i ca 5 min. Riv zucchinin och krama ur vätskan. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med zucchini och rapsolja. Rör till en smidig smet.

  3. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min.

    Låt kakan kallna.

  4. Frosting: Vispa smör, florsocker och citronsaft fluffigt. Tillsätt färskosten i omgångar och vispa

    till en slät frosting.

  5. Spritsa frostingen på zucchini­kakan och garnera med pumpa­kärnor och citronskal.

Vad tyckte du om receptet?