Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig zucchinikaka med kardemumma, rostade pumpakärnor och syrlig frosting. Receptet är skapat av Årets konditor 2022, Annie Hesselstad.
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en springform, 24 cm i diameter.
Vispa socker och ägg lätt och luftigt, i ca 5 min. Riv zucchinin och krama ur vätskan. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med zucchini och rapsolja. Rör till en smidig smet.
Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min.
Låt kakan kallna.
Frosting: Vispa smör, florsocker och citronsaft fluffigt. Tillsätt färskosten i omgångar och vispa
till en slät frosting.
Spritsa frostingen på zucchinikakan och garnera med pumpakärnor och citronskal.