Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinikaka med syrlig frosting

Saftig zucchinikaka med karde­mumma, rostade pumpakärnor och syrlig frosting. Receptet är skapat av Årets konditor 2022, Annie Hesselstad.

Zucchinikaka med syrlig frostingZucchinikaka med syrlig frostingZucchinikaka med syrlig frosting
Zucchinikaka med syrlig frosting Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 170 gströsocker
  • 2ägg
  • 200 gzucchini
  • 140 gvetemjöl
  • 70 gpumpakärnor- rostade
  • 5 gbakpulver
  • 5 gkardemumma- grovmald
  • 5 gkanel- mald
  • 135 grapsolja

Frosting

  • 85 gsmör- rumsvarmt
  • 190 gflorsocker
  • 10 gcitron- pressad
  • 200 gnaturell färskost

Garnering

  • pumpakärnor
  • citronskal- rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en springform, 24 cm i dia­meter.

  2. Vispa socker och ägg lätt och luftigt, i ca 5 min. Riv zucchinin och krama ur vätskan. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med zucchini och rapsolja. Rör till en smidig smet.

  3. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min.

    Låt kakan kallna.

  4. Frosting: Vispa smör, florsocker och citronsaft fluffigt. Tillsätt färskosten i omgångar och vispa

    till en slät frosting.

  5. Spritsa frostingen på zucchini­kakan och garnera med pumpa­kärnor och citronskal.

Vad tyckte du om receptet?