Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinikaka med apelsinfrosting

Läcker kaka med riven zucchini och apelsinsaft, toppad med ett krämigt frostingtäcke. Fri från både gluten och socker. Om man vill baka morotskaka kan man använda samma recept och byta ut zucchinin mot tre deciliter finrivna morötter.

Zucchinikaka med apelsinfrosting
Zucchinikaka med apelsinfrosting
Zucchinikaka med apelsinfrosting
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Zucchinikaka

  • 3ägg
  • 1 dlhonung- flytande
  • 4,5 dlmandelmjöl
  • 1 dlpotatismjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 2 tskkanel
  • 1 tskkardemumma- mald
  • 1 tskingefära- torkad mald
  • 1 mskfiberhusk
  • 1 dlrapsolja
  • 4 dlzucchini- grovt riven
  • 2 mskapelsinsaft
  • smör- till formen
  • mandelmjöl- till formen

Apelsinfrosting

  • 50 gsmör- mjukt
  • 0,5apelsin- saften och finrivet skal
  • 300 gphiladelphia- rumstempererad
  • 0,5 dlhonung- flytande

Gör så här

  1. Zucchinikaka: sätt ugnen på 175 grader.

  2. Smörj och mjöla en springform, 24 centimeter i diameter.

  3. Vispa upp äggen och honungen fluffigt.

  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

  5. Vispa i oljan, de torra ingredienserna, zucchinin och apelsinsaft i äggvispet. Blanda ihop alla ingredienser och häll smeten i formen.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Ta ut och låt kakan svalna i formen.

  7. Apelsinfrosting: vispa upp smöret med apelsinsaften.

  8. Vispa Philadelphiaosten med honungen i en separat skål.

  9. Vispa ner lite i taget av smöret i Philadelphiaosten, vispa kraftigt med en elvisp.

  10. Bred frostingen över kakan och strö över apelsinskal. Skär upp kakan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök