Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinigratäng - lättlagat recept

Grönsaksgratäng som är god att äta som den är eller till kött och fisk.

Vill du göra den helt vegetarisk kan du byta ut osten mot till exempel hemgjord pesto och grädden mot t ex sojagrädde.

Zucchinigratäng - lättlagat receptZucchinigratäng - lättlagat receptZucchinigratäng - lättlagat recept
Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 800 gzucchini
  • 8tomater
  • 2rödlökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 dlbasilika
  • salt
  • peppar
  • 2 dlgrädde
  • 2 dlprästost- riven

Gör så här

  1. Tvätta och skiva zucchinin i 1/2 centimeter tjocka skivor. Skiva tomaterna. Skala och skiva löken.

  2. Smörj en form och varva zucchini, tomater och lök i formen. Skala och hacka vitlök och basilika.

  3. Krydda grönsakerna med salt och peppar och strö över vitlök och basilika. Baka i 225 grader, 15 minuter.

  4. Häll av vätskan som blivit i formen. Häll på grädde och strö över osten. Baka i 20 minuter till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök