Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här matiga gratängen innehåller zucchini och två olika fyllningar, en med ost och en med spenat.
Ansa och skär zucchinin i tunna skivor, använd gärna mandolin. Pensla skivorna med oljan på båda sidor och stek dem i omgångar, cirka 1 minut på varje sida, i en het stek- eller grillpanna. Lägg sedan skivorna på ett fat.
Lägg ricotta i en bunke. Krydda med salt och peppar. Rör i citronskal och parmesan. Rör i grädden, lite i taget.
Ansa och skiva salladslöken. Fräs löken i oljan i en stor stekpanna i cirka 3 minuter. Blanda i spenaten och fräs under omrörning tills den mjuknar, i cirka 1 minut. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 175 grader.
Varva zucchini, ricottaröra, grön fyllning och gratängost i en smord, ugnssäker form, börja och avsluta med zucchini.
Sätt in gratängen i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter eller tills den är genomgräddad och fått fin färg.
Blanda örter och olivolja. Ringla örtsalsan över gratängen. Garnera med nötter och parmesan.
Recept från Mitt kök