Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinifrittata med sardeller

Italiensk omelett som smakar lika gott varm som kall. Linda in den i smörpapper och plast så håller den sig fräsch på utflykten. Sardellerna ger frittatan god smak och sälta.

Zucchinifrittata med sardeller
Zucchinifrittata med sardeller
Zucchinifrittata med sardeller

Ingredienser

  • 4ägg
  • 4sardellfiléer
  • 1gul lök
  • 2 dlzucchini- grovriven
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msktimjan- färsk
  • 1 msksmör

Tillbehör

  • sallad
  • tomater
  • paprika
  • 10svarta oliver
  • 2 skivorgrovt bröd- med mager ost

Gör så här

  1. Vispa upp äggen. Hacka sardellerna. Skala och hacka löken. Rör ner lök, sardeller och zucchini i äggsmeten. Krydda med peppar och timjan.

  2. Stek omeletten i smör i en stekpanna tills den börjar stelna. Vänd den med hjälp av ett lock och stek på andra sidan. Servera frittatan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?