Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinicarpaccio

Förpackningar med tunt skuren parmaskinka finns i de flesta butiker. Rosta gärna parmaskinkskivorna i god tid. Förvara dem torrt och svalt.

Zucchinicarpaccio
Zucchinicarpaccio
Zucchinicarpaccio

Ingredienser

  • 1 pktparmaskinka- 80
  • 400 gzucchini- 1 stor (eller 2 små)
  • 0,5 tsksalt
  • 2 mskpinjenötter

Sås

  • 1 dlapelsin- pressad
  • 0,5 dlbalsamvinäger
  • 1 mskhonung
  • 0,5 tskapelsinskal- rivet
  • 2 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg parmaskinkskivorna på ett bakplåtspapper och rosta dem i ca 10 min. Låt svalna på plåten.

  2. Sås: Lägg alla ingredienser utom olivoljan i en kastrull och låt koka ihop till knappt hälften. Ställ att svalna.

  3. Skiva zucchini tunt, gärna med mandolin. Blanda i salt och låt stå ca 20 min. Rosta pinjenötterna i en torr panna.

  4. Servering: Krama ur zucchiniskivorna. Vispa ner olivoljan i såsen. Lägg upp zucchini, parmaskinka och pinjenötter. Droppa över såsen.

Vad tyckte du om receptet?