Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De här saftiga zucchinibiffarna med gräslök och grillost blir lätt en favorit. Biffarna är goda att servera med en svartkålswok.
Grovriv zucchinin och lägg den i en sil. Blanda den med 1/2 tsk salt. Låt stå i ca 5 min. Tryck och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur zucchinin.
Grovriv osten. Blanda zucchinin med ost, 1/2 tsk salt, ägg, mjöl och gräslök. Krydda med peppar och rör om till en jämn smet.
Skeda upp små biffar i en medelvarm stekpanna med olja. Platta till dem något med skeden. Stek dem i omgångar i 2–3 min på varje sida. Lägg biffarna på ett fat.
Svartkålswok: Repa och riv kålen i bitar. Skala och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor.
Woka kål, vitlök, rödlök och äpple i olja i en het stekpanna med olja i ca 5 min. Krydda med salt och peppar.
Servera biffarna med svartkålswoken.