Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinibiffar med bulgur och rödlöksyoghurt  

Zucchinibiffarna är godast nystekta. Servera med bulgur och rödlöksyoghurt som blir pricken över i. 

Zucchinibiffar med bulgur och rödlöksyoghurt  
Zucchinibiffar med bulgur och rödlöksyoghurt  
Zucchinibiffar med bulgur och rödlöksyoghurt  
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2zucchini- (à 250 g)
  • 150 gfetaost
  • 1 krukamynta
  • 2ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Yoghurt

  • 1rödlök- liten
  • 2 dlyoghurt- grekisk

Tillbehör

  • 3 dlbulgur

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och skiva löken tunt, ­gärna på mandolin. Lägg den i kallt vatten ca 5 min.

  3. Finriv zucchinin och låt den rinna av i ett durkslag ca 5 min. Krama ut vätskan. Smula fetaosten grovt och blanda med zucchini, ägg, mjöl, 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Värm 1 1/2 msk olja i en stekpanna med släpplättbeläggning, klicka ut smeten och platta ut till biffar. Stek dem på medelvärme ca 5 min på varje sida.

  5. Låt löken rinna av och blanda den med yoghurt, 1/2 msk olja, 2 krm salt och 1/2 krm peppar.

  6. Servera zucchinibiffarna med bulgur och rödlöksyoghurt.

Vad tyckte du om receptet?