Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchinibåtar med labneh-röra

Zucchinibåtar med labneh-röra är en god liten rätt som passar som förrätt eller på buffébordet. Labneh är salta och krämiga ostbollar som ligger i olja. Finns i välsorterad matbutik. Passar perfekt i mild bakad zucchini.

Zucchinibåtar med labneh-röraZucchinibåtar med labneh-röraZucchinibåtar med labneh-röra
Goda zucchinibåtar med labneh-röra. Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 1zucchini- stor
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 8labnehbollar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 tskkoriander- mald

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera zucchinin på längden och skrapa ut kärnorna med en tesked. Skär halvorna i 4 bitar vardera och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittsidan upp. Ringla över olja och krydda med salt och peppar.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Mosa labneh-bollarna med en gaffel och blanda i chili och koriander. Fördela röran på zucchinibitarna och tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills zucchinin är mjuk och osten fått lite färg.

  3. Låt svalna och garnera med korianderblad.

Vad tyckte du om receptet?