Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Zucchinibåtar med labneh-röra är en god liten rätt som passar som förrätt eller på buffébordet. Labneh är salta och krämiga ostbollar som ligger i olja. Finns i välsorterad matbutik. Passar perfekt i mild bakad zucchini.
Sätt ugnen på 200°. Halvera zucchinin på längden och skrapa ut kärnorna med en tesked. Skär halvorna i 4 bitar vardera och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittsidan upp. Ringla över olja och krydda med salt och peppar.
Kärna ur och finhacka chilin. Mosa labneh-bollarna med en gaffel och blanda i chili och koriander. Fördela röran på zucchinibitarna och tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills zucchinin är mjuk och osten fått lite färg.
Låt svalna och garnera med korianderblad.