Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchini- och salamifyllda lövbiffar

Zucchini- och salamifyllda lövbiffar
Zucchini- och salamifyllda lövbiffar
Zucchini- och salamifyllda lövbiffar

Ingredienser

  • 400 glövbiffar
  • 75 gsalami
  • 2zucchini- à 250 g
  • 4tomater
  • 3 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 mskrosmarin- färsk och hackad

Tillbehör

  • pasta- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka salamin. Skiva zucchini och tomater. Skär hälften av zucchinin i tärningar.

  2. Fräs tärningarna i lite olja i en stekpanna. Rör ner salamin.

  3. Lägg ut köttet på en skärbräda och krydda med hälften av salt och peppar. Lägg på zucchiniröran. Vik ihop och fäst med en tandpetare.

  4. Varva zucchiniskivor och tomater på ett oljat bakplåtspapper på en plåt. Krydda med rosmarin och resten av salt och peppar. Droppa över lite olja. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.

  5. Bryn köttet på båda sidor i lite olja i stekpannan. Lägg köttet bredvid grönsakerna och låt det steka med de sista 2-3 minuterna. Garnera med extra rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?