Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Zucchini- och majsbröd är typiskt för amerikanska södern. Här har vi lagt till riven zucchini som gör brödet ännu saftigare. Servera med mycket smör!
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ner smör och filmjölk. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ihop mjölblandningen med filmjölksblandningen till en slät smet.
Riv zucchinin och blanda ner i smeten. Smörj och mjöla en rektangulär bakform (ca 20 x 30 cm) eller en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills en provsticka är torr. Brödet är godast nygräddat men går även bra att servera kallt.