Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchini- och majsbröd

Zucchini- och majsbröd är typiskt för amerikanska södern. Här har vi lagt till riven zucchini som gör brödet ännu saftigare.  Servera med mycket smör!

Zucchini- och majsbrödZucchini- och majsbrödZucchini- och majsbröd
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2ägg
  • 3,5 dlfilmjölk
  • 3 dlpolenta
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 mskströsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1 tsksalt
  • 2zucchini- små (ca 250 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ner smör och filmjölk. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ihop mjölblandningen med filmjölksblandningen till en slät smet.

  2. Riv zucchinin och blanda ner i smeten. Smörj och mjöla en rektangulär bakform (ca 20 x 30 cm) eller en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills en provsticka är torr. Brödet är godast nygräddat men går även bra att servera kallt.

Vad tyckte du om receptet?