Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zucchini med svamp och bacon

Ostgratinerad, svampfylld zucchini som får en lätt rökig smak av bacon.

Zucchini med svamp och bacon
Zucchini med svamp och bacon
Zucchini med svamp och bacon
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgzucchini- cirka, gärna 4 små

Fyllning

  • 200 gchampinjoner
  • 1 pktbacon
  • 1gul lök
  • smör
  • 1 tsktimjan
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 1ägg
  • 2 dllagrad ost- cirka

Gör så här

  1. Dela zucchinin på längden. Gröp ur till skålar och skär det urgröpta köttet i tärningar.

  2. Förväll zucchiniskålarna i lättsaltat vatten, cirka 3 minuter. Lyft upp och spola av i kallt vatten. Låt rinna av noga.

  3. Skär svampen i små bitar. Strimla baconet. Skala och hacka löken. Fräs champinjoner, bacon och lök i smör tills vätskan kokat in och det börjar brynas. Tillsätt zucchini och timjan efter en stund. Krydda med salt och peppar.

  4. Låt svampfräset svalna. Vispa upp ägget med en gaffel och blanda ner i svampfräset.

  5. Sätt ugnen på 225 grader. Fördela fyllningen i zucchiniskålarna och strö över ost. Lägg dem i en smord ugnsfast form. Gratinera i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök