Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lammkorvsfyllda zucchini med fetaost passar både till vardag och fest. Det är viktigt att zucchinin har kvar lite botten för att fyllningen inte ska rinna ut.
Sätt ugnen på 200°. Halvera zucchinin på längden. Gröp ut kärnorna med en tesked och släng bort. Lägg zucchinin med den kupade sidan ner i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min, tills de är mjuka.
Skär korven i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med kryddorna. Smula i färsen och tillsätt korven. Låt steka ca 5 min. Häll i tomaterna och låt sjuda ca 5 min. Krydda med salt och peppar.
Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda ner dem i färsen. Fördela färsröran i zucchinin och smula över fetaosten. Strö över myntan och tillaga zucchinin ytterligare ca 5 min.
Vitlöksyoghurt: Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt honungen, krydda med salt och peppar.
Garnera zucchinin med mynta och servera direkt tillsammans med yoghurten.