Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Zirisk är ett syrligt bär som används mycket i Iran. Man kan hitta det i välsorterade mataffärer.
Blanda mjöl och rumstempererat margarin i en skål.
Riv potatisen grovt. Vispa ägget. Blanda potatis, ägg, vatten och salt och vänd ner i skålen med mjöl och margarin.
Arbeta ihop degen tills den blir smidig. Kavla ut degen låt den svalna i kylen i en timma.
Fyllning: Rosta valnötterna i en het stekpanna med 1 msk olivolja.
Hacka champinjoner, paprika och purjolök i bitar. Stek champinjonerna i lite margarin, strö över salt. Vänd ner purjolöken och stek till gyllenbrun färg. Blanda ner nötterna. Ta upp ur stekpannan.
Stek paprikan mjuk för sig själv i margarin och blanda ner i champinjonfräset.
Fräs köttfärsen på hög värme tills den är genomstekt. Krydda med svartpeppar och salt.
Rör ner paprika-champinjonblandningen samt muskot, vitlök och persilja. Tillsätt tomatpuré, chilisås och Zirisk, rör om och låt svalna.
Bred ut den kalla fyllningen på bulldegen. Rulla degen som en rulltårta, skär i bitar och lägg i aluminiumformar, grädda i ugn, 225 grader, cirka i 15 minuter.
Recept från Mitt kök