Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zeytoon parvadeh – persisk olivsallad

Zeytoon parvadeh är en delikat persisk olivsallad med granatäppelsirap och valnötter som serveras som aptitretare eller sidorätt. Den ska gärna stå och gotta till sig i kylen några timmar och kan därför med fördel förberedas i god tid före servering.

Zeytoon parvadeh – persisk olivsallad
Zeytoon parvadeh – persisk olivsallad
Zeytoon parvadeh – persisk olivsallad
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 450 goliver- urkärnade, gärna både svarta och gröna
  • 3 dlvalnötter
  • 1granatäpple
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 dlgranatäppelsirap
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskmynta- finhackad
  • 2 mskpersilja- finhackad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de fått fin färg. Finhacka dem. Halvera granat-äpplet och peta ut kärnorna. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Blanda ihop alla ingredienser. Krydda med salt och peppar. Låt stå i kylen 2–3 timmar före servering men gärna över natten.

Vad tyckte du om receptet?