Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zeppole med alger

Krispigt, nyfriterat och galet gott. Njut omedelbart! Algerna kan bytas ut mot finhackad sparris eller broccoli.

Zeppole med alger
Zeppole med alger
Zeppole med alger
Zeppole med alger Foto: Charlie Drevstam

Zeppole med alger

  • 25 gbrunalger- torkade
  • 15 gjäst
  • 1,5 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlvetemjöl- (120 g)

Fritering

  • 5 dlolivolja- extra vergine

Garnering

  • flingsalt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt salt och mjöl och vispa till en klumpfri smet. Låt jäsa övertäckt ca 45 min.

  2. Lägg algerna i varmt vatten ca 8 min. Krama ur och klipp algerna i små bitar. Blanda ner dem i smeten.

  3. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull. Ta matskedsstora klickar av smeten och lägg i oljan. Fritera 3–4 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt och servera.

Vad tyckte du om receptet?