Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Zaalouk – sallad med aubergine och tomater

Zaalouk kan serveras varm eller kall med bröd. Gör en stor sats och förvara i kylen två till tre dagar. 

Zaalouk – sallad med aubergine och tomaterZaalouk – sallad med aubergine och tomaterZaalouk – sallad med aubergine och tomater
Foto: Wolfgang Kleinschnidt

Ingredienser

  • 1aubergine- stor
  • 3tomater
  • 2 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dlpersilja- hackad
  • 0,5 dlkoriander- hackad
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och tärna auberginen. Koka den i saltat vatten 15–20 min. Häll av i en sil och tryck med en sked så att all vätska rinner ut.

  2. Skala och tärna tomaterna.

  3. Fräs aubergine och tomater i olja. Skala och pressa över vitlöken. Tillsätt persilja, koriander, paprikapulver och spiskummin och låt fräsa ca 30 min.

  4. Mosa aubergine och tomat till puré. Tillsätt vinägern när ca 5 min återstår av tillagningstiden. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?