Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fritera tunna glasnudlar och pudra över florsocker. Lägg på en kula yuzusorbet och garnera med platta maränger. Vacker och spännande dessert! Yuzufrukterna växer på en buske som har sitt ursprung i Östasien.
Sockerlag: Koka upp socker och vatten i en kastrull.
Rör i glykosen eller honungen och koka upp igen. Låt lagen svalna.
Yuzusorbet: Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Koka upp sockerlagen och vatten. Dra av kastrullen från plattan.
Lyft upp gelatinet och smält det i den varma lagen. Tillsätt yuzupurén.
Låt lagen kallna och kör den i glassmaskin tills den är fast och krämig.
Sätt in sorbeten i frysen i minst 1 timme så går det lättare att kula upp.
Friterade glasnudlar: Värm upp oljan tills den är 170 grader.
Fritera nudlarna tills de är vita och flyter upp, det går jättefort. Lyft upp glasnudlarna med en hålslev och låt dem rinna av på en bit hushållspapper.
Pudra över florsocker.
Platta maränger: Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda äggvitor, socker och ättiksprit i en rostfri skål. Vispa ihop och sätt över i ett varmt vattenbad. Vispa kraftigt tills marängen är 55 grader. Ta av skålen från det varma vattenbadet och vispa med elvisp tills marängen kallnat. Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 100 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 20–25 minuter, tills marängen stelnat och lossnar från papperet.
Servering: Lägg glasnudlarna i skålar och lägg på en kula av sorbeten. Bryt maränger och lägg på.
Recept från Mitt kök