Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Yuzupannacotta med yoghurt och sesamkakor är frisk i smaken av både yoghurt och yuzu. Den har en len, krämig konsistens och är lagad utan gelatin. Kan göras upp till tre dagar innan den ska serveras.
Blanda grädde och gelésocker multi i en liten kastrull. Koka upp och sjud ca 1 minut under omrörning. Stäng av spisen. Det är viktigt att inte tillsätta mycket kall vätska på en gång då stelnar geléet och pannacottan blir grynig. Se till att inte yuzujuicen och yoghurten inte är iskalla när de tillsätts. Rör ner yuzu, 1 matsked i taget. Blanda väl. Tillsätt yoghurten matskedsvis. Häll smeten i små glas. Ställ i kylen ca 3 timmar.
Gelé: Blanda apelsinjuice med yuzu och gelésocker multi i en kastrull. Koka upp och sjud ca 1 minut. Låt gelén svalna till rumstemperatur.
Ös ett tunt lager gelé över pannacottan. Ställ i kylen för att stelna ca 1 timme.
Skär sesamkakor i bitar med en vass kniv. Servera pannacottan med bitar av kakorna.