Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Yuzu- och marängdessert är en enkel och ljuvligt god dessert. Gör din egen curd och varva med grädde, glass och maräng. Yuzujuice finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Yuzucurd: Vispa ihop äggulor och ägg. Smält smör och socker under omrörning.
Häll ägg och yuzujuice i kastrullen och vispa ihop. Sjud curden under kraftig vispning tills den blir tjock och krämig, ca 3 min, använder du citron tar det 5–10 min. Häll krämen i en skål och täck med plastfolie. Låt kallna. Ställ curden i kylen för att stelna, ca 5 timmar.
Vispa grädden fluffig. Varva curd, grädde, glass och maränger i skålar. Strö på rostad mandel.