Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yukhoe – koreansk råbiff

Yukhoe – koreansk råbiff är en god liten bufférätt. Börja med att göra i ordning garneringen. Ta köttet direkt ur kylen, tärna och blanda med kryddor, garnera och servera direkt.

Byung-Hi Lim
Byung-Soon Lim von Bergen
Yukhoe – koreansk råbiff
Yukhoe – koreansk råbiff
Yukhoe – koreansk råbiff
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 300 gbiff- utskuren
  • 2 msksesamolja- 40/60
  • 2 tskpurjolök- hackad
  • 1,5 tskströsocker
  • 1 tskingefära- finhackad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- grovmald

Garnering

  • salladslök- strimlad
  • sesamfrön- rostade, vita, stötta i mortel
  • pinjenötter

Tillbehör

  • 3äggulor

Gör så här

  1. 1. Skär köttet i små tärningar. Blanda köttet med sesamolja, purjolök, socker och ingefära. Krydda med salt och peppar.

  2. Forma köttet till 1 stor biff eller 3 mindre och lägg i en skål eller skålar. Strö över salladslök, sesamfrön och pinjenötter. Servera med råa äggulor.

Vad tyckte du om receptet?