Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 32g
Protein: 24g
Kolhydrater: 54g
Det låter kanske lite konstigt med yoghurtsoppa, men smaken är svagt syrlig och med en god nötig smak av det brynta smöret.
Skala och finhacka lök och vitlök, stek i 1/2 msk olja. Häll på 5 dl vatten och tillsätt buljongtärningarna. Koka ca 5 min.
Vispa i yoghurten och håll det varmt, det får inte koka! Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Mixa slätt med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).
Häll av linserna genom en sil och skölj med kallt vatten. Smält smöret i en kastrull tills det blir brunt och doftar lite nötigt. Värm linserna i lite av smöret i en kastrull.
Finstrimla salladslöken.
Fördela linserna i tallrikarna. Häll över yoghurtsoppa. Lägg i salladslök och koriander. Ringla i brynt smör.
Servera med koriander, bröd och lime att pressa över.