Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoghurtpudding med karamelliserad rabarber

Karamelliserad rabarber gömmer sig i botten på den lena och goda yoghurtpuddingen. En frisk dessert till sommarens fester.

Yoghurtpudding med karamelliserad rabarber
Yoghurtpudding med karamelliserad rabarber
Yoghurtpudding med karamelliserad rabarber

Ingredienser

  • 4 dlyoghurt
  • 1rabarber- stjälk
  • 0,75 dlströsocker- + 2 msk
  • 2 dlmjölk
  • 2ägg
  • 1 krmsalt

Limesockrade jordgubbar

  • 5 dljordgubbar
  • 2 mskströsocker
  • 1lime- skal av
  • 3citronmeliss- blad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt rinna av minst 6 timmar, tills ca 1 dl återstår.

  2. Skär rabarbern i små bitar. Smält 3/4 dl socker på medelvärme i en kastrull, låt det bli ljusbrunt. Lägg i rabarbern och låt sockret smälta. Fördela rabarbern i cocotteformar som rymmer ca 1 1/2 dl.

  3. Vispa ihop yoghurt, mjölk, ägg, salt och 2 msk socker. Häll smeten över rabarbern. Grädda formarna i vattenbad mitt i ugnen 40 min.

  4. Tvätta och skala limen med potatisskalare, var försiktig så att det vita inte kommer med. Skär skalet i strimlor eller dra av skalet med ett zestjärn. Mixa lime och socker i en matberedare. Dela jordgubbarna i kvartar och blanda med limesockret.

  5. Servera yoghurtpuddingen med limesockrade jordgubbar och kardemummaflarn. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?