Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Karamelliserad rabarber gömmer sig i botten på den lena och goda yoghurtpuddingen. En frisk dessert till sommarens fester.
Sätt ugnen på 175°. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt rinna av minst 6 timmar, tills ca 1 dl återstår.
Skär rabarbern i små bitar. Smält 3/4 dl socker på medelvärme i en kastrull, låt det bli ljusbrunt. Lägg i rabarbern och låt sockret smälta. Fördela rabarbern i cocotteformar som rymmer ca 1 1/2 dl.
Vispa ihop yoghurt, mjölk, ägg, salt och 2 msk socker. Häll smeten över rabarbern. Grädda formarna i vattenbad mitt i ugnen 40 min.
Tvätta och skala limen med potatisskalare, var försiktig så att det vita inte kommer med. Skär skalet i strimlor eller dra av skalet med ett zestjärn. Mixa lime och socker i en matberedare. Dela jordgubbarna i kvartar och blanda med limesockret.
Servera yoghurtpuddingen med limesockrade jordgubbar och kardemummaflarn. Garnera med citronmeliss.