Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoghurtpotatis med bladpersilja

Med en krämig potatis behövs ingen sås.

Yoghurtpotatis med bladpersilja
Yoghurtpotatis med bladpersilja
Yoghurtpotatis med bladpersilja

Yoghurtpotatis med bladpersilja

  • 1,5 kgpotatis- fast sort
  • 1 dlspad från karrén- eller 1 dl vatten + 2 tsk konc grönsaksfond
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 1 dlbladpersilja- finstrimlad
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Skala potatisen. Koka den mjuk i saltat vatten.

  2. Vispa ihop spadet från karrén med yoghurt, eller hetta upp vattnet, vispa i konc fond och tillsätt yoghurten. Tillsätt salt och 1 krm peppar. Vänd försiktigt ner den varma potatisen i yoghurtblandningen.

  3. Strö över persilja, flingsalt och 1 krm peppar. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?