Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på yoghurtpannacotta med passionerade jordgubbar. En dessert som passar bra att förbereda och som kan stå klar i kylen. Toppa med jordgubbsblandningen vid servering.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i en kastrull med grädde och socker. Rör om och koka upp på medelvärme.
Ta kastrullen åt sidan. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Tillsätt yoghurten och rör om tills allt blandats. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min, rör om någon gång under tiden.
Häll smeten i små glas. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills de stelnat, ca 4 timmar.
Snoppa och grovhacka jordgubbarna. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda jordgubbar och passionsfrukt och toppa pannacottorna med blandningen precis före servering.