Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoghurtpannacotta med passionerade jordgubbar

Recept på yoghurtpannacotta med passionerade jordgubbar. En dessert som passar bra att förbereda och som kan stå klar i kylen. Toppa med jordgubbsblandningen vid servering.

Yoghurtpannacotta med passionerade jordgubbarYoghurtpannacotta med passionerade jordgubbarYoghurtpannacotta med passionerade jordgubbar
Recept på yoghurtpannacotta med passionerade jordgubbar. Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 2gelatinblad
  • 1vaniljstång
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,75 dlströsocker
  • 3 dlyoghurt- turkisk
  • 10jordgubbar
  • 3passionsfrukter- –4

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i en kastrull med grädde och socker. Rör om och koka upp på medelvärme.

  2. Ta kastrullen åt sidan. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Tillsätt yoghurten och rör om tills allt blandats. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min, rör om någon gång under tiden.

  3. Häll smeten i små glas. Täck med plastfolie och låt stå i kylen tills de stelnat, ca 4 timmar.

  4. Snoppa och grovhacka jordgubbarna. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda jordgubbar och passionsfrukt och toppa pannacottorna med blandningen precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?