Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoghurtpannacotta med jordgubbar

En frisk och fin dessert utan onödiga kalorier. Förbered den gärna dagen innan eller beräkna ca 4 timmar i kylen före servering.

Yoghurtpannacotta med jordgubbarYoghurtpannacotta med jordgubbarYoghurtpannacotta med jordgubbar

Ingredienser

  • 14gelatinblad
  • 3 lvaniljyoghurt
  • 1 dlflorsocker
  • 1,5 mskvaniljsocker

Limejordgubbar

  • 3 ljordgubbar
  • 1,5 dlströsocker
  • 3lime- rivet skal

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min. Vispa ihop yoghurt och socker.

  2. Ta upp gelatinbladen och smält dem i kastrull över mycket svag värme.

  3. Rör först ner lite av yoghurten i kastrullen och blanda sedan detta med resten. Häll upp smeten i porslinsformar eller skålar och ställ dem att stelna i kylen ca 4 timmar.

  4. Skiva jordgubbarna. Blanda socker och rivet limeskal. Lägg bären på yohurtpannacottan och strö på limesocker vid servering.

Vad tyckte du om receptet?