Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoghurtglass

Fräsch syrlighet

YoghurtglassYoghurtglassYoghurtglass

Ingredienser

  • 2 dlnaturell yoghurt
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1vaniljstång
  • 2 tskhermesetas strö- eller 1 krm stevia
  • 1,5 dlbär- eller 20 g mörk choklad 70%,

Gör så här

  1. Vispa grädden till fast skum. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet. Blanda ner i grädden. Rör ner sötningsmedel.

  2. Blanda ner yoghurten. Frys yoghurtglassen antingen i frysen eller i en glassmaskin. I frysen behöver den stå ca 2,5 timmar. Rör om varje halvtimme. I glassmaskin tar det ca 20 minuter och glassen måste serveras genast. Q Till yoghurtglass kan du använda mild naturell yoghurt, grekisk eller turkisk yoghurt eller matyoghurt. Yoghurtglass ska ätas direkt och blir inte god av att förvaras i frysen. Vill du ha 4 portioner är det bättre att göra två omgångar än att dubblera receptet. Du kan smaksätta din glass med färska eller frysta bär eller exempelvis hackad mörk choklad.

Vad tyckte du om receptet?