Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoghurtglass med mango och vit choklad

Härliga glasspinnar som inte är så söta med yoghurt, mango och lime. Kokosoljan i den vita chokladen ger fin smakbrytning och gör att chokladen smälter lätt i munnen.

Yoghurtglass med mango och vit chokladYoghurtglass med mango och vit chokladYoghurtglass med mango och vit choklad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gmango- tärnad, fryst och tinad
  • 3 dlgrekisk yoghurt
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 tsklimeskal- rivet
  • 100 gvit choklad
  • 2 mskkokosolja

Gör så här

  1. Mixa mango till en len kräm. Blanda i yoghurt, honung och limeskal.

  2. Häll mangoyoghurten i glassformar och ställ i frysen ca 6 timmar.

  3. Bryt sönder chokladen i en skål och tillsätt kokosolja. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ta glassarna ur formarna och doppa dem i den vita chokladen. Lägg på ett bakplåtspapper att stelna. Förvara i frys. 

Vad tyckte du om receptet?