Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Yoghurtcheesecake med karamelliserad ananas är en fruktig och god dessert. Färsk ananas ger fin smak till den krämiga färskost- och yoghurtfyllningen.
Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små bitar.
Värm sirap, socker och citronsaft i en gryta under omrörning. Lägg i ananasen och koka under omrörning ca 3 min. Koka ananasen ytterligare ca 10 min, tills den är mjuk och lagen fått en sirapsliknande konsistens. Rör om då och då. Låt ananasen kallna i lagen. Låt ananasen rinna av och spara lagen till garnering.
Pajskal: Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa till en slät deg. Tryck ut degen på botten och kanterna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt pajskalet kallna.
Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Vispa ihop färskost, socker och vaniljsocker. Blanda i yoghurten. Värm vattnet i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i kastrullen. Rör ner det smälta gelatinet i fyllningen. Vänd ner ananasbitarna. Bred ut fyllningen i pajskalet, täck med plastfilm och låt stå i kylen ca 4 timmar.
Vispa crème fraichen fast. Bred den över cheesecaken. Ringla över den sparade sirapen och servera.