Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoghurtbakad kycklingfilé

Kycklingfilén blir saftig och mjäll av yoghurtmarinaden.

Yoghurtbakad kycklingfiléYoghurtbakad kycklingfiléYoghurtbakad kycklingfilé

Ingredienser

  • 2kycklingfiléer
  • 250 gpotatis
  • 1 tskolja
  • 0,5 tsksalt

Marinad

  • 1 dlmatlagningsyoghurt
  • 1vitlök- klyfta, pressad
  • 2 mskoregano- finhackad
  • 1 mskfetaost- smulad
  • 2 tskhonung- flytande
  • 2 krmsalt
  • 1 krmcayennepeppar

Garnering

  • 4basilika- blad
  • 2svarta oliver

Tillbehör

  • 1 nypasallad
  • 1paprika
  • 2tomater
  • 0,5gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen och skär den i tunna klyftor. Lägg ut dem på ett smort ugnssäkert fat, men lämna plats till kycklingen. Salta. Sätt in potatisen 15 min i ugnen.

  2. Blanda samman marinaden och lägg ner kycklingen så det kommer marinad runt omkring. När potatisen varit inne 15 min, ta ut fatet och lägg dit kycklingfiléerna med marinaden ovanpå. Fortsätt och stek potatis och kyckling 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och garnera den med basilikablad och en oliv.

  3. Servera kycklingen med potatisklyftorna och sallad.

Vad tyckte du om receptet?