Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoghurtbaguetter

Yoghurtbaguetter
Yoghurtbaguetter
Yoghurtbaguetter
Yoghurtbaguetter Foto: Gunnar Magnusson

Ingredienser

  • 2 dlvatten
  • 25 gjäst
  • 3 dlnaturell yoghurt
  • 2 tsksalt
  • 1 lvetemjöl- eller dinkelsikt
  • 1 tsksocker

Gör så här

  1. Rör ut jästen i lite av vattnet (37 grader). Blanda i resten av vattnet, yoghurt, salt, socker och 1 liter mjöl.

  2. Arbeta degen väl, gärna så länge som 10 minuter, lång tid ger segare, godare bröd. Låt jäsa i 1–2 timmar.

  3. Knåda degen på mjölat bakbord. Skär degen i 4 lika stora bitar. Baka ut baguetterna genom att rulla ut längder och sedan tvinna dem lite. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter på plåten.

  4. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter.

Vad tyckte du om receptet?