Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Yoghurt- och saffransmarinerat kycklingspett

Saffrans- och yoghurtmarinerat kycklingspett får både fin färg och god smak  av saffranet. Välj lårkött, som blir saftigt när det grillas.

Yoghurt- och saffransmarinerat kycklingspett
Yoghurt- och saffransmarinerat kycklingspett
Yoghurt- och saffransmarinerat kycklingspett
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 800 gkycklinglårfilé
  • 12plommontomater

Marinad

  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 gsaffran
  • 2 krmcurry
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tsksalt

Raita

  • 1 dlkoriander och mynta- blad av
  • 1grön chili- t e x spansk peppar
  • 1salladslök
  • 1,5 dlturkisk yoghurt
  • 1lime
  • 1 tskingefära- riven färsk
  • 1 tskpalmsocker- eller rårörsocker
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • naanbröd- eller pitabröd
  • smör

Gör så här

  1. Lägg grillspetten i kallt vatten om de är av trä. Putsa och skär kycklingen i mindre bitar.

  2. Marinad: Blanda yoghurten med saffran, curry, pressad vitlök och salt. Lägg kycklingbitarna i marinaden och ställ i kylen ca 4 timmar.

  3. Ta upp kycklingen ur marinaden och trä upp på spett varvade med tomater. Hetta upp grillgallret.

  4. Grilla spetten direkt över kol på grillgallret tills de fått färg, ca 15 min. Vänd spetten 4–5 gånger under tiden. Spetten är klara när kycklingens innertemperaturen är 70°.

  5. Raita: Hacka koriander och mynta. Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och finhacka salladslöken. Blanda yoghurten med örter, chili och salladslök. Halvera limen och pressa ut saften. Rör ner saften i yoghurten och tillsätt ingefära, socker och salt.

  6. Pensla bröden med smält smör och värm på grillen. Servera kycklingspetten med raita och varma naanbröd.

Vad tyckte du om receptet?